Østersøruten - Danmarks smukkeste cykelrute

Østersøruten
Østersøruten er en vidunderlig cykeltur på 800 kilometer - det lyder voldsomt og det kan det også være, hvis man i fantasien ser sig selv og resten af familien hænge på jernhestene dag ud og dag ind. Men sådan er det slet ikke....

Østersørutens 800 km er et tilbud om at opleve Danmarks smukkeste cykelrute, som tager dig igennem nogle af landets smukkeste landskaber, fra fjordlandskabet ved det vestlige Lillebælt, igennem det Sydfynske Øhav, til det åbne landskab på Lolland-Falster og den storslåede Møns Klint. Det unikke ved Østersøruten er nærheden til havet og den afvekslende blanding af små idyliske øer, charmerende færgeoverfarter og stemningsfyldte købstæder. Et er sikkert, den smukke og mangfoldige natur og det rige kulturlandskab vil gøre cykelferien på Østersøruten til en uforglemmelig oplevelse.

Hele ruten kan trænede cyklister klare på et par uger, hvis børnene ikke er for små. En anden mulighed er at tage en bid i år og noget mere næste år – hvis du synes, at oplevelserne har stået mål med dine anstrengelser.

19 etaper gennem smukke landskaber

Østersøruten er delt op i 19 etaper og følger, over alt, hvor det er muligt, de eksisterende nationale, regionale og lokale cykelruter med tydelig skiltning. Østersøruten kan påbegyndes enten i den ene eller anden ende – eller midt på, hvis du har lyst til det. Hvis du begynder efter bogen, træder du cyklen i gang ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og følger ruten, til du er tilbage ved grænsen. Hver etape er på 40-50 km, et par på ca. 60 km, men det er ikke så slemt, når turen er fuld af oplevelser. Smukke landskaber, dejlige slotte og parker, museer, som man er nødt til at besøge for at lade sindet op og lære noget om de mennesker, der bor lige her.

Der er også naturlige pauser undervejs foruden dem, man selv holder, nemlig de dejlige færgeture i øhavet syd for Fyn, hvor øerne ligger spredt som perler, og over Langelandsbæltet fra Spodsbjerg til Tårs på Lolland.

Det med ”efter bogen” skal tages helt bogstaveligt. Der er nemlig lavet en fremragende cykelbog om Østersøruten i et format, der passer til kortlommen i en cykeltaske. Her er detaljerede vejkort med indtegnede cykelruter og beskrivelser af landskaber og seværdigheder, hoteller, kroer, vandrerhjem, campingpladser, Bed & Breakfast, færger, cykelreparatører og andet nødvendigt.

Cykelbogen kan bestilles hos Cyklistforbundet

Gå til Østersørutens hjemmeside

Del denne side