10 enestående cykelruter til dig

Langs den danske del af Berlin-København cykelruten har vi udviklet en række særlige cykelruter – Panoramaruter, der tager dig og din familie rundt igennem smuk natur, til spændende seværdigheder og forbi hemmelige steder, som kun de lokale kender. Der er i alt ti Panoramaruter fordelt over Møn, Falster, Stevns og Præstø/Jungshoved. 


Panoramaruter er til dig, der gerne vil på en-dags cykeltur fra dit overnatningssted. Ruterne løber ad mindre skovveje, grusveje og landeveje med beskeden trafik, og flere er egnet for børnefamilier. Længden varierer fra 18 km til 44 km, så store som små kan være med.

 

Rigtig god fornøjelse!

Panorama på cykel

Panoramaruterne er velvære – kroppen er i gang på en naturlig og god måde, der giver røde kinder og vind i håret.

Panoramaruterne er nærkontakt – både til familien og til dig selv, men også til Østdanmark og til de lokale, der er med til at gøre dit besøg til noget helt særligt.

Panoramaruterne er eventyr – det er oplevelsen, udsynet, variationen og den rå natur, der er i fokus. Der er frihed til at vælge!

Vi glæder os til at se dig!

Film: Se Østdanmark fra cykelsadlen

 

Find din Panorama cykelrute

Hvadenten du er til benhård spænding på toppen af verden, dramatisk natur på klinten eller til en opdagelsestur med familien så er der en Panoramarute der passer til dig.  

 

> På opdagelse med familien

> På toppen af verden

> Den søde tur

> Eventyrlig idyl

> Sjov i pedalerne

> I skovens grønne stilhed

> Sundruten

> Fra kyst til kyst

> Drama på klinten

> Fed, fjord og fossiler

På opdagelse med familien

Panoramaruten ”På opdagelse med familien” er is på stranden, sanselege i skoven, langstrakte strandenge, krogede træer og smukke Nyord med snørklede gader, gallerier og god mad. Du føres gennem det smukke nordvestlige Møn ad stille landeveje. Turen er handicapegnet for håndcyklister. Kombiner evt. med ruten ”Den søde tur”, så turen bliver i alt 42 km.

Læs turbeskrivelsen her

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'På opdagelse med familien' (Ulvshale-Nyord), se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer.

På toppen af verden

Åndenød er nøgleordet for denne Panoramarute, der fører dig igennem Danmarks mest bjergtagende natur. Storslåede udsigter over klint og hav, snoede og bakkede landskaber med overdrev og skov. Den stærkt kuperede rute frembringer åndenød og sved på panden – fortvivl ikke, belønningen er stor!

Læs turbeskrivelsen her

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'På toppen af verden' (Høje Møn), se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer

Den søde tur

Panoramaruten ”Den søde tur” er velegnet til familier. På stille landeveje bevæger turen sig langs med noret, op og ned ad bakker, igennem små landsbyer med bindingsværkshuse og stokroseidyl, og med gode børneaktiviteter og spisemulig-heder undervejs. Ruten kan kombineres med Panoramaruten ”På opdagelse med familien”, så turen bliver i alt 42 km.

Læs turbeskrivelsen her

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'Den søde tur' (Stege-Keldby-Udby), se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer

Eventyrlig idyl

Cykelruten 'Eventyrlig idyl' er en udflugt til romantikken.
Stille snor cykelruten sig under bøgetræerne og fra halvøens bakketoppe er der udsigt til det rolige blå hav. Tanker og følelser får friløb her, hvor vi er på sporet af den sværmeriske eventyrdigter H.C. Andersen og den handlekraftige Gøngehøvding.

Læs turbeskrivelsen her

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'Eventyrlig idyl' (Præstø - Stavreby Havn), se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer.

Sjov i pedalerne

Cykelruten 'Sjov i pedalerne' handler om at have det sjovt.
Det er en tur, hvor børn og voksne legebørn udfordres af fart, flodstorm og flyveture. Den 18 km lange cykelrute tager jer gennem mindre landsbyer, forbi pumpestationen, go-kart-banen og de fedeste legepladser.

Læs turbeskrivelsen her

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'Sjov i pedalerne' (Marielyst - Væggerløse) og se hvilke sjove oplevelser I møder undervejs.

I skovens grønne stilhed

Denne cykelrute tager dig dybt ind i skoven og langt tilbage i tiden. Du cykler tværs igennem 3 af Midtfalsters skove med duften af skovbund og graner i næsen og til lyden af svajende bøgekroner. Tegn fra vores historie dukker op undervejs på cykelruten hvor du både kommer forbi gravhøje, voldanlæg og et tingsted.

Læs turbeskrivelsen

Hent turbeskrivelsen som pdf

 
Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'I skovens grønne stilhed' (Nykøbing F. - Hannenov), og bliv klogere på Falsters fortid.

Sundruten

Hvis der fandtes en konkurrence for de smukkeste cykelture i Danmark, ville Sundruten være en af finalisterne. Cykelruten rundt om Guldborgsund løber gennem bøgeskove, landsbyer og herregårdenes landskaber - for det meste med et kig til sundet.

Læs turbeskrivelsen

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten Sundruten, se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer.

Kyst til kyst

Kyst til Kyst-cykelruten giver dig de bedste udsyn over Falsters to kyster. Mellem kysterne kommer du tæt på landsbylivets fredsommelighed. I den gamle købstad Nykøbing Falster kan du nyde din frokost – ligesom den russiske Czar Peter den Store gjorde det tilbage i 1716.

Læs turbeskrivelsen

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten Kyst til kyst, se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer.

Drama på klinten

'Drama på klinten' er en cykeltur i verdensklasse. Det er storslåede udsigter og stille veje, kridhvid kalk og sort, frodig muld, koldkrigslevn og solvarme sten. Vi har lavet en oplevelsesmættet cykeltur til dig, der kan lide at gøre stop og opleve undervejs, men udvælg dine steder, der er meget at se!
Stevns Klint blev i 2010 optaget som kandidat til UNESCO Verdensarv.

Læs turbeskrivelsen

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'Drama på klinten', se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til overnatning, spisesteder og cafeer.

Fed, fjord og fossiler

På Panorama-cykelruten ”Fed, fjord og fossiler” cykler du tæt på naturens store og små vidundere. Højt til vejrs kan du iagttage ynglende vandfugle ved Præstø Fjord. Ved jordoverfladen kan du følge hugormens spor imellem tyttebær og he-delyng, og på havets bund kan du gå på fossiljagt efter 65 mio. år gamle hajtænder blandt azurblå søer og kridhvid kalk.

Læs turbeskrivelsen her

Hent turbeskrivelsen som pdf

 

 

 

 

Til toppen

Læs turbeskrivelsen for cykelruten 'Fed, fjord og fossiler' (Feddet-Faxe), se hvilke seværdigheder du møder undervejs og få gode tips til spisesteder og cafeer.